Sjedište - Jadran tuna d.o.o.
O nama

JADRAN TUNA

Jadran tuna osnovana je 1997, sa sjedištem u industrijskoj zoni Biograd na Moru. Posjedujemo najmoderniji sustav za zamrzavanje sitne plave ribe  IQF -CO2 na -48˚C. Hladnjača ima kapacitet 3000 tona.


Uzgajalište se nalazi 7 Nm od logističkog centra i ima kapacitet proizvodnje 1760 t. Registrirana je pri ICCAT-u pod brojem ATEU1HRV00008.


Jadran tuna je u vlasništvu ribarskih obitelji koje predstavljaju tradiciju i povijest hrvatskog ribarstva. Tvrtka posjeduje ribarske brodove, logističke brodove i brodove za opsluživanje farme.

Od osnutka Jadran tune do danas svi smo uložili puno truda da dovedemo firmu do današnje razine. Da bi se uspjelo na tradicionalnom japanskom tržištu potrebno je steći povjerenje i poštovanje kupca, a naš status na tom tržištu je najbolji svjedok predanosti cijele kompanije i svih djelatnika.

 

Naša kvaliteta je prepoznata i trud se isplatio.

 

Milan Mandić, član uprave

Ribolovna zona

 Jabuka

Zbog iznimno čistog mora, jakih struja i visokog saliniteta ribolovna zona Jabuka na središnjem Jadranu je izrazito podobna za ribarenje.

 

Stanište velikih populacija plave ribe privlači jata tuna tijekom ribolovne sezone.

 

Ulovljena tuna teži između 8 i 20 kg po jedinki. Ulovljena riba se tegli u kavezima na lokaciju našeg uzgajališta udaljenog otprilike 80 Nm.

Ribolovna zona Jabuka
Uzgajalište Gira - Jadran tuna d.o.o.
Uzgajalište

gira

Uzgajalište se nalazi 7 Nm od logističkog centra i ima kapacitet proizvodnje 1760 t. 


Registrirana je pri ICCAT-u pod brojem ATEU1HRV00008.

Ribarska flota

Sviježa

TUNA

Plavoperajna tuna već je stoljećima istaknuta namirnica u mediteranskoj prehrani zahvaljujući brojnim blagotvornim svojstvima za naše zdravlje. Zanimljiva je prisutnost omega 3 masnih kiselina u njegovom sastavu. Bogata mineralima poput selena, fosfora i magnezija, plavoperajna tuna pruža raznoliku paletu vitamina: (A, B, B3, B9, B12 i D) i izvrstan je izvor proteina visoke biološke vrijednosti. Puno truda i pažnje ulažemo u kvalitetu uzgoja naše tune. Kontrolirano hranjenje domaćom sitnom plavom ribom kroz minimalno18 do 30 mjeseci, praćenje i analiza mora daje nam ultimativni vrhunski proizvod koji je 100 % prirodan bez ikakvih umjetnih dodataka i antibiotika. S ponosom možemo reći da smo mi u Jadran tuni svoj proizvod doveli do vrhunca kvalitete kako bi naši kupci mogli uživati u njemu.

Akami

AKAMI

AKAMI se nalazi u sredini ribe do centralne kosti, koja ovom dijelu ribe daje intenzivnu crvenu boju, zbog niže razine masnoće od ostalih dijelova ribe. Akami od plavoperajne tune savršen je komad ribe koji se poslužuje sirov, kao sushi, sashimi, ceviche ili tartar, ali je također fantastičan pečen na žaru ako više volite termički obrađenu ribu. Ovaj dio tune također ima najumamiji okus tune od svih ostalih, masnijih komada. Super smrznuto na -60 stupnjeva i pohranjeno u našim najsuvremenijim zamrzivačima, tehnika koju su usavršili majstori sushija/ sashimija za zadržavanje nezaboravnog okusa, teksture i boje plavoperajne tune.

CHU TORO

CHU TORO - ovo je savršena mješavina Otora i Akamija jer je kombinacija obje vrste mesa tune,

pružajući mesnatu i masnu teksturu za pravo slavlje u vašim ustima. Obično se nalazi blizu kože na leđima i trbuhu. Chu toro spaja laganiji, ali duboki okus akamija sa slatkom nježnošću masnog djela Otora. Uronite u savršenu kombinaciju okusa Jadran tune.

Chu Torro

O-TORO

O-TORO

O-TORO je najmasniji i najukusniji dio plavoperajne tune koji se nalazi u predjelu trbuha. Prava je delicija koja se topi u ustima ostavljajući bogat i nezaboravan okus. Otoro je vrlo tražen među sushi kuharima i poznavateljima morskih plodova zbog svoje sočne i maslačaste teksture. Unatoč visokom udjelu masti, otoro ima iznenađujuće sladak okus i meku, gotovo kremastu teksturu. Kada jedete otoro, imate osjećaj kao da se topi u ustima, stvarajući jedinstveno i nezaboravno kulinarsko iskustvo.

NIGIRI SUSHI

Akami nigiri je tradicionalna japanska vrsta nigiri sushija. Sastoji se od ručno oblikovane sushi riže koja je prekrivena fetama Akami (crvenog mesa) tune. Postoje i Otoro (masna tuna) nigiri sushi i Chutoro (srednje masna tuna) nigiri sushi, a sve se one svrstavaju u maguro (tuna) nigiri sushi. Fete tune su na debljoj strani, a fokus je na baršunastoj i čvrstoj teksturi tune. Iz razloga što je tuna u fokusu mora za ovakva jela biti kvaliteta mesa bez mane. Akami nigiri sushi obično se poslužuje s ukiseljenim đumbirom (gari), soja umakom i wasabijem sa strane. Uživajte u ovoj paleti okusa Jadran tune.

NIGIRI SUSHI

SMRZNUTo

DUBOKO SMRZNUTA TUNA NA -60°C

Ulov dana se smrzne u kratkom vremenu na -60°C tehnologijom super zamrzavanja. Tehnologija super zamrzavanja zaključava okus, teksturu, svježinu i hranjivost. Budući da je tuna zamrznuta na vrhuncu svježine, sav njezin okus i hranjivost, kao i njezina tekstura, ostaju netaknuti. Kada se tuna ulovi, prirodni proces raspadanja počinje odmah, što dovodi do pada boje, okusa, teksture i kvalitete. Naša tehnologija super smrzavanja na -60°C zaustavlja proces starenja u svom koraku, čuvajući vrhunsku svježinu tune u trenucima nakon što je ulovljena. To znači da kada odmrznete i jedete našu super smrznutu tunu je kao da uživate u tuni svježoj izravno iz mora. Brzi proces zamrzavanja naše tehnologije -60°C sprječava stvaranje velikih kristala leda, koji mogu oštetiti staničnu strukturu ribe i dovesti do kašaste ili suhe teksture. Umjesto toga, naša super smrznuta tuna zadržava svoj izvorni okus i čvrstu, baršunastu teksturu, osiguravajući ukusno iskustvo objedovanja svaki put. Naš proces super zamrzavanja na -60°C zaključava vrijedne hranjive tvari, vitamine i minerale ribe, osiguravajući maksimalnu korist za zdravlje, a to je ono što mi u Jadran tuni pružamo našim kupcima.

Smrznuto

SRDELA IQF -48 

Srdele
Smrznuto

INĆUN IQF -48

Inćuni
ZAMRZIVAČI

pRO SUSHI FREEZERS -60°C

The art of the knife

kontakt

Ime *
Email *
Poruka *
GDPR *

Slanjem upita putem ovog obrasca dajete suglasnost (privolu) za prikupljanje i obradu osobnih podataka navedenih u obrascu, a koji su nam neophodni da bismo mogli udovoljiti Vašem zahtjevu.

sJEDIŠTE

UZGAJALIŠTE